Diferència entre revisions de la pàgina «Can Bofill (Mont-ras)»

Repassant {{creat per bot|VriuBot}}
(Text generat de pat.mapa i llistes de monuments)
 
(Repassant {{creat per bot|VriuBot}})
{{creat per bot|VriuBot}}
{{Infotaula patrimoni cultural
| nom = Can Bofill
| imatge =
| mapa_lloc = Espanya Catalunya
| mapa_peu = Localització a Catalunya
| coord_par = region:ES-CT_type:landmark
| lloc = [[Mont-ras]] (Baix Empordà)
| construït = XX
| arquitectura = Darreres tendències
| designació1 = IPA
| designació1_id = [[Inventari del Patrimoni Arquitectònic Catalàde Catalunya|IPA]]: [http://cultura.gencat.cat/invarquit/Fitxa.asp?idregistre=7147 7147]
}}
'''Can Bofill''' és una casa d'estiueig realitzada l'any 1973 per l'arquitecte [[Ricard Bofill]] per als seus pares<ref name="patmapa">{{ref-web | url=http://patmapa.gencat.cat/web/guest/patrimoni/arquitectura?articleId=HTTP://GAUDI_ELEMENTARQUITECTONIC_7147 | títol=Can Bofill | obra=Pat.mapa: arquitectura | consulta=28 agost 2014 | editor=Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya}}</ref> al municipi de [[Mont-ras]] (Baix Empordà) inclosa en l'[[Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya]]. Es tracta d'un conjunt aïllat, envoltat de jardí, situat al sud-est del nucli de Mont-ras i format per diversos pavellons construïts sobre una plataforma, distribuïts a l'entorn d'un espai central on eshi trobaha la piscina i connectats per escales. Els dos cossos principals, idèntics, són els que contenen la sala d'estar, amb [[xemeneia]] amb [[volta catalana]], la sala de música i el dormitori principal, amb bany i vestidor. Al primer pis hi ha la biblioteca i al segon la sala de joc i una sala d'estar amb comunicació directa amb la piscina. La resta de mòduls és dedicada altres dormitoris i complements. El menjador, obert a la piscina, es comunica amb la cuina i la zona de servei a través d'una porta giratòria. Tots els pavellons apareixen revestits de maó marró, i el menjador de ceràmica vermella. Un conjunt de xiprers serveixen de contrapunt a la composició volumètrica de Can Bofill.<ref name="patmapa"/>
'''Can Bofill''' és una obra del municipi de [[Mont-ras]] (Baix Empordà) inclosa en l'[[Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya]].
 
== DescripcióReferències ==
<references />
Es tracta d'un conjunt aïllat, envoltat de jardí, situat al sud-est del nucli de Mont-ras i format per diversos pavellons construïts sobre una plataforma, distribuïts a l'entorn d'un espai central on es troba la piscina i connectats per escales. Els dos cossos principals, idèntics, són els que contenen la sala d'estar, amb xemeneia amb volta catalana, la sala de música i el dormitori principal, amb bany i vestidor. Al primer pis hi ha la biblioteca i al segon la sala de joc i una sala d'estar amb comunicació directa amb la piscina. La resta de mòduls és dedicada altres dormitoris i complements. El menjador, obert a la piscina, es comunica amb la cuina i la zona de servei a través d'una porta giratòria. Tots els pavellons apareixen revestits de maó marró, i el menjador de ceràmica vermella. Un conjunt de xiprers serveixen de contrapunt a la composició volumètrica de Can Bofill.<ref name="patmapa"/>
 
{{orfe}}
== Història ==
{{cal foto Baix Empordà}}
Can Bofill és una casa d'estiueig realitzada l'any 1973 per l'arquitecte Ricard Bofill per als seus pares.<ref name="patmapa"/>
 
== Referències ==
{{referències|refs=
<ref name="patmapa">{{ref-web | url=http://patmapa.gencat.cat/web/guest/patrimoni/arquitectura?articleId=HTTP://GAUDI_ELEMENTARQUITECTONIC_7147 | títol=Can Bofill | obra=Pat.mapa: arquitectura | consulta=28 agost 2014 | editor=Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya}}</ref>
}}
 
[[Categoria:habitatges de Catalunya]]
[[Categoria:edificis del Baix Empordà]]
[[Categoria:Mont-ras]]
230.965

modificacions