Diferència entre revisions de la pàgina «Manège de Moscou»

cap resum d'edició
{{millorar ortografia|data=abril de 2013}}
[[Fitxer: ManegeMoskauVoll.JPG|300px|thumb|El Manège el 1960]]
El '''Manège de Moscou''' (''Picadero'', camp d'exercicis eqüestres, conegut com a "Manezh"), situat a la [[plaça del Manège]], és un dels edificis més interessants de la ciutat històrica. És entre l'antiga Universitat i el Jardí d'Alexander (o Alexandrovsky), prop de la [[Plaça Roja]]. Des del 1831 ha servit com a sala d'exposicions, lloc de festes, sala de concerts, fins i tot, en els darrers anys, hi ha hagut una filial del banc Promsvyazbank.
 
Va ser construït per l'arquitecte rus Joseph Bové, que va revestir el seu exterior d'estil neoclàssic, pintat de blanc i groc ocre, amb un ordre de columnes d'estil dòric romà que delimiten uns espais amb finestres coronades d'arcs conformant una arcada cega. El sostre, amb les seves monteies interiors i bigues exposades, queda suportat per les columnes exteriors del Manège. L'enginyer espanyol de "ponts et chaussées" (camins i canals, i més tard de camins, canals i ports), [[Agustín de Betancourt]], va concebre i projectar unes remarcables "encavallades" de fusta, amb peces especials de fosa, evitant el contacte directe amb la fusta dels elements concurrents sotmesos a compressió. Amb una llum de 45 m sense suport intermedi, garantia una amplada de 45 m lliure d'obstacles per als exercicis eqüestres, cosa que va ser una proesa tècnica en aquells moments. A vegades va albergar tot un regiment de 2000 soldats, a part del públic assistent. Les obres foren dutes a terme entre el 1817 i el 1825, per celebrar el cinquè aniversari de la victòria de Rússia sobre les tropes de Napoleó i es va utilitzar inicialment per albergar les exhibicions de genets i una escola d'equitació per als oficials.
L'enginyer de "ponts et chaussées" (camins i canals i més tard de camins, canals i ports) espanyol, [[Agustín de Betancourt]], va concebre i projectar unas remarcables "encavallades" de fusta, amb peces especials de fosa, evitant el contacte directe amb la fusta dels elements concurrents sotmesos a compressió. Amb una llum de 45 m sense suport intermedi, garantia una amplada de 45 m lliure d'obstacles per als exercicis eqüestres, cosa que va ser una proesa tècnica en aquells moments. A vegades va albergar tot un regiment de 2000 soldats, a part del públic assistent. Les obres foren dutes a terme entre el 1817 i el 1825, per celebrar el cinquè aniversari de la victòria de Rússia sobre les tropes de Napoleó i es va utilitzar inicialment per albergar les exhibicions de genets i una escola d'equitació per als oficials.
 
<gallery>
492

modificacions