Diferència entre revisions de la pàgina «Parc de les Santes Creus Almacelles»

en català, el verb contemplar no s'utilitza en aquest context
m (Tipografia)
(en català, el verb contemplar no s'utilitza en aquest context)
 
== Què n’esperem del Parc de les Santes Creus del futur? ==
Aquesta zona ha estat profundament reformada d’unsd'uns quinze anys ençà fins fer-la pràcticament irreconeixible. Tanmateix, encara faltarien un parell de fases més que servirien per acabar de completar una reforma integral, que convertirà aquest turó en un dels atractius més potents i més admirats dels vilatans i de qui ens vingui a visitar.
 
Així, tindríem encara pendent:
 
'''Aparcament públic:''' Aquest aparcament és una peça imprescindible per donar servei a gran part dels veïns i veïnes d’aquesta zona, a més de millorar tot l’entornl'entorn en aquest sector i un dels accessos principals al centre educatiu que es troba sobre el turó. A aquest gran aparcament públic de 700 m<sup>2</sup> s’his'hi acabaria afegint una zona ajardinada i un parc infantil per integrar-lo a la trama urbana veïna.
 
'''Enjardinament i reforestació del vessant nord:''' Amb la finalització dels treballs d’urbanitzaciód'urbanització i millora de la Ronda de Mariano Gomà per la banda nord del tossal, aquesta comportaria una posterior reforestació i enjardinament de tot el vessant, tal com es va fer en el vessant sud amb la posada en marxa del Passeig de les Lletres. El fet que aquesta part estigui orientada al nord, i que sigui més humida i ombrívola, permetria incorporar noves espècies arbòries i arbustives, fet pel qual facilitaria l’incrementl'increment de la varietat de la flora. Cal tenir en compte la funció pedagògica i educativa que tindria aquest fet entre l’alumnatl'alumnat del centre escolar.
 
'''Adequació d’un camí o rampa d’accésd'accés al turó des del vessant sud:''' Al mateix temps que es preveu la construcció de tot aquest aparcament en la part de baix del tossal -entre els carrers d’Orientd'Orient, del Raval Alt i de la Bassa del Molí-, també es contemplapreveu l’adequaciól'adequació d’un camí o rampa que permeti l’accésl'accés al capdamunt del turó des del vessant sud i deixar en un segon terme les antigues escales d’accésd'accés al cim del tossal, que daten dels anys setanta. Es tractaria d’evitar obstacles a totes aquelles persones que amb alguna discapacitat o que pateixen d’una mobilitat reduïda. La idea és substituir-les per un camí en ziga -zaga, molt més accessible, còmode i segur. Al mateix temps, també s’aprofitaria aquesta actuació per millorar paisatgísticament aquest espai urbà.
 
'''Enjardinament del vèrtex entre els carrers del Nord, del Canal i de la Bassa del Molí:''' Possiblement, de totes les parts visibles del tossal de les Santes Creus, la vessant sud que dóna en la confluència d’aquestsd'aquests carrers és la més visible i, per tant, la que caldria tenir més present a l’horal'hora de contemplarpreveure alguna mena d’enjardinamentd'enjardinament que aglutinés la plantació d’espèciesd'espècies autòctones, que no comportés un reg excessiu, que alhora ajudessin a consolidar el terreny i evitar-ne l’erosiól'erosió, i que milloressin visualment aquest angle, visible des de molts punts de la vila. Dins d’aquestd'aquest marc també es contemplariaconsideraria la supressió de l’antigal'antiga caseta transformadora de llum per l’impactel'impacte visual que suposa.<br />
[[Fitxer:Mirador Almacelles.jpg|miniatura|692x692px]]
 
753

modificacions