Església de fusta de Gol: diferència entre les revisions

m
Plantilla
m (Tipografia)
m (Plantilla)
L'església originalment es localitzava 500 m al sud-oest de l'actual església de Gol.
 
Conserva bastant similitud amb l'[[església de Hegge]], a [[Valdres]], el que fa suposar que ambdues van ser construïdes pel mateix mestre. Probablement va mantenir la seva forma original fins al {{segle |XVII}}, amb un corredor al voltant de la nau i el cor. La torre central va ser renovada el 1694. En la mateixa època van ser col·locades una sostrada sobre la nau i, a la sala central d'aquesta última, dues finestres a la paret meridional.
 
Al voltant del [[1730]] se li va adaptar una [[Galeria (arquitectura)|galeria]] en el costat nord de la nau i entre 1802 i [[1803]] el cor i l'absis van ser derrocats per construir en el seu lloc un nou cor de tècnica ''laftverk.'' El corredor al voltant de la nau també va ser derrocat per eixamplar el nou cor. Enfront del portal occidental es va aixecar un [[Porxe|porxo]] cobert. Així, l'església tenia l'aparença que s'aprecia en la pintura de J. N. Prahm de [[1846]] (veure imatge).
2.733.617

modificacions