Diferència entre revisions de la pàgina «Edifici de la Fundació Joan Miró»

m
m (eliminant paràmetres redundants, ara a WD)
Etiqueta: editor de codi 2017
 
== Història ==
L'arquitecte Josep Lluís Sert, membre fundador del [[GATCPAC]] i amic de Joan Miró, es va plantejar la doble problemàtica que afecta els llocs destinats a exhibir obres d'art: la il·luminació i la circulació. L'edifici va ser projectat per aprofitar el màxim la llum natural gràcies al sistema d'il·luminació zenital i perquè l'usuari fes la visita sense passar dos cops pel mateix lloc, gràcies a la distribució de les sales al voltant d'un pati.<ref name="ipac"/>
 
Abans de projectar aquesta obra, Sert ja havia construït l'estudi de Miró a Mallorca i havia dissenyat un edifici de característiques similars a Saint[[Sant Pau (Alps Marítims)|Sant Pau Paul-de-Vance Vença]], la [[Fundació Maeght]].<ref name="ipac"/>
 
La Fundació Joan Miró - Centre d'Estudis d'Art Contemporani, oberta al públic l'any 1975, va néixer amb un doble propòsit: ésser dipositària del llegat d'obres que Miró va donar a Barcelona i també un motor cultural per a la ciutat, dedicat a l'art contemporani en tots els seus vessants. L'edifici es va plantejar sota la idea de dos tipus d'infraestructures: expositives i d'estudi, amb un auditori, una biblioteca i un arxiu, a més de preveure la possibilitat d'una futura ampliació segons les necessitats de la institució. Ampliació que va projectar l'any 1986 l'arquitecte [[Jaume Freixa i Janariz|Jaume Freixa]], antic col·laborador directe de Josep Lluís Sert.<ref name="ipac"/>
 
== Referències ==