Diferència entre revisions de la pàgina «Can Bofill (Mont-ras)»

m
Actualització enllaç trencat invarquit.gencat
m (Robot endreça categories)
m (Actualització enllaç trencat invarquit.gencat)
| arquitectura = Darreres tendències
| designació1 = IPA
| designació1_id = [[Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya|IPA]]: [http://invarquit.cultura.gencat.cat/invarquitCerca/Fitxa.asp?idregistreindex=0&consulta=&codi=7147 7147]
}}
'''Can Bofill''' és una casa d'estiueig realitzada l'any 1973 per l'arquitecte [[Ricard Bofill]] per als seus pares<ref name="patmapa">{{ref-web | url=http://patmapa.gencat.cat/web/guest/patrimoni/arquitectura?articleId=HTTP://GAUDI_ELEMENTARQUITECTONIC_7147 | títol=Can Bofill | obra=Pat.mapa: arquitectura | consulta=28 agost 2014 | editor=Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya}}</ref> al municipi de [[Mont-ras]] (Baix Empordà) inclosa en l'[[Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya]]. Es tracta d'un conjunt aïllat, envoltat de jardí, al sud-est del nucli de Mont-ras i format per diversos pavellons construïts sobre una plataforma, distribuïts a l'entorn d'un espai central on hi ha la piscina i connectats per escales. Els dos cossos principals, idèntics, són els que contenen la sala d'estar, amb [[xemeneia]] amb [[volta catalana]], la sala de música i el dormitori principal, amb bany i vestidor. Al primer pis hi ha la biblioteca i al segon la sala de joc i una sala d'estar amb comunicació directa amb la piscina. La resta de mòduls és dedicada altres dormitoris i complements. El menjador, obert a la piscina, es comunica amb la cuina i la zona de servei a través d'una porta giratòria. Tots els pavellons apareixen revestits de maó marró, i el menjador de ceràmica vermella. Un conjunt de xiprers serveixen de contrapunt a la composició volumètrica de Can Bofill.<ref name="patmapa"/>
353.134

modificacions