Can Bofill (Mont-ras)

casa a Mont-ras (Baix Empordà)

Can Bofill és una casa d'estiueig realitzada l'any 1973 per l'arquitecte Ricard Bofill per als seus pares[1] al municipi de Mont-ras (Baix Empordà) inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Infotaula d'edifici
Can Bofill
Dades
TipusCasa modifica
ArquitecteRicard Bofill i Leví modifica
Creació1973 modifica
Característiques
Estil arquitectònicDarreres tendències
Altitud80 m modifica
Ubicació geogràfica
EstatEspanya
AutonomiaCatalunya
Provínciaprovíncia de Girona
ComarcaBaix Empordà
MunicipiMont-ras modifica
LocalitzacióC/ de la Font, 20 (Mont-ras) modifica
 41° 54′ 23″ N, 3° 08′ 38″ E / 41.9064°N,3.144°E / 41.9064; 3.144
IPA
Data de finalització2017

Es tracta d'un conjunt aïllat, envoltat de jardí, al sud-est del nucli de Mont-ras i format per diversos pavellons construïts sobre una plataforma, distribuïts a l'entorn d'un espai central on hi ha la piscina i connectats per escales. Els dos cossos principals, idèntics, són els que contenen la sala d'estar, amb xemeneia amb volta catalana, la sala de música i el dormitori principal, amb bany i vestidor. Al primer pis hi ha la biblioteca i al segon la sala de joc i una sala d'estar amb comunicació directa amb la piscina. La resta de mòduls és dedicada altres dormitoris i complements. El menjador, obert a la piscina, es comunica amb la cuina i la zona de servei a través d'una porta giratòria. Tots els pavellons apareixen revestits de maó marró, i el menjador de ceràmica vermella. Un conjunt de xiprers serveixen de contrapunt a la composició volumètrica de Can Bofill.[1]

ReferènciesModifica

  1. 1,0 1,1 «Can Bofill». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 28 agost 2014].

Enllaços externsModifica