Casa Vestuari

edifici històric de València
(S'ha redirigit des de: Casa Vestidor)

La casa Vestuari o casa Vestidor se situa enfront de la porta dels Apòstols de la catedral de València, i va ser construïda a principis del segle xvii en estil neoclàssic per l'arquitecte José García, per a servir als magistrats del Tribunal de les Aigües com a lloc de reunió abans d'assistir als judicis que se celebraven en aquesta porta. La seua inauguració data del 1800.

Infotaula d'edifici
Casa Vestuari
Imatge
Casa Vestuari
Dades
TipusEdifici Modifica el valor a Wikidata
ArquitecteJosé García
Cronologia1800
Característiques
Estil arquitectònicNeoclassicisme
Nombre de pisos per sobre el terra3 Modifica el valor a Wikidata
Ubicació geogràfica
Entitat territorial administrativaCiutat Vella (Comarca de València) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióValència
 39° 29′ N, 0° 23′ O / 39.48°N,0.38°O / 39.48; -0.38Coord.: 39° 29′ N, 0° 23′ O / 39.48°N,0.38°O / 39.48; -0.38
Bé d'Interès Cultural
IdentificadorRI-51-0004723
IGPCV46.15.250-072[1] Modifica el valor a Wikidata

DescripcióModifica

La seua planta és irregular, puix que és emplaçada en l'angle de l'illa de cases, amb la façana principal de cara al carrer del Miquelet. D'un sobri estil neoclàssic, té tres estatges.

La planta baixa s'adorna amb encoixinat de pedra i grans portes, mentre que en el pis principal la construcció és ja de rajola vista amb bandes d'encoixinat en els cantons i una gran balconada que recorre tot l'edifici per a conferir-li major unitat.

Les finestres es rematen amb frontons alterns, rectes i corbs, i el central amb un conjunt escultòric que sosté l'escut de la ciutat. Entre aquests, s'observen les ferramentes en els quals es disposen les banderes durant els actes públics. En el pis superior, s'obrin finestres més menudes i l'edifici es remata amb un ràfec.

Al vestíbul interior, al qual s'accedeix per qualsevol de les portes, s'observen arcs de rajoles amb grups escultòrics a sobre, mentre que a la primera planta destaca el sostre pintat al fresc per Vicente López, que lloa la fama i prosperitat de València.

Actualment, una part de l'edifici està destinada a la Biblioteca Municipal Carles Ros.

Enllaços externsModifica

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa Vestuari